Vjeshta derdhi lotët


  Poezi

  Nga Xhevahir Cirongu
  Vjeshta derdhi lotët

  Një gjethe e verdhë vjeshte

  U këput e ra pa dashur nga pema,

  Ashtu mbi supe më ra ngadalë

  Mos u tremb o njeri i mirë

  Erdha të them veç disa fjalë.

  Vjeshta filloi të derdh lotët e sajè

  Ndoshta po qan ëndrrat në ikje;

  Bashkë me gjethet e zverdhura

  Të zgjojë dashuritë e stinëve te ne.

  Degët e pemëve nga era lëkunden

  Ato kanë xhelozinë e stinëve që ikën,

  Puthjet e ngrohta nëpër degët lanë

  Ikën pas erës,lamtumirë gjethet më thanë.

  Pas kaq vitesh ëndrrat m’u zgjuan

  Loti vjeshtës pikon në gjethet e verdha,

  Dhe ne vrapojmë pas tyre në heshtje

  Kështu vërtetë qenka edhe jeta .

  Dt. 31 Tetor 2019

  2 views

  Shkrimet e fundit