top of page

VJERSHE PER TIM BIR DHE BERBERIN E TIJ TE PARE


Faruk Myrtaj

VJERSHE PER TIM BIR DHE BERBERIN E TIJ TE PARE

Nën këmbët e berberit flokët e tim biri, Flokët e tim biri përtokë hedhur. Erdhi e mu qa i vogli, fyerje-brishti, Për flokët e shkelur!


"Me gërshërë m'I priste, m'I hidhte përdhè E shkelte mbi to..." (Dëgjoni, o njerez, këtë berber s'e le më të rroje!)


Si ta qetësoj e s'di si t'i them Tim biri, fyer për herë të parë. "Flokët?! Eh flokët, gjë pa nerv, Berberi pastë dorën e mbarë...!"


I brishti im, i pamësuari me fyerje, Që endè ngatërron flokët me kokën... Berber, lëvduar qofsh prej meje, Që fillove shpjegimin e Botës!

1987

56 views1 comment

1 Comment


Poetikisht e ndjeshme! ... gjuha rrjedh dhe flet... gjithnjë farukiane ...

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page