top of page

VALËT


VALËT


Përplasen valët në bregun e brishtë,

me vete sjellin simfoni muzash,

vallëzojnë, valët me furi,

përplasen në breg, tërhiqen në thellësi.


Të tjera valë përplasen pambarim,

muza me simfoni të reja sjellin,

sekretet e mbretërisë tregojnë,

flasin për jetën, në detin ku jetojnë.


Sekrete në formë simfonish,

valët përcjellin pambarim,

kur mbreti zëmërohet,

dallgët përplasë në bregun e detit tim.


GJARPËR


Gjarpër emrin ti e ke,

je më i tmerrshmi mbi dhe,

kokën nën gur e fsheh,

bishtin lart për qejf e ngre.


Të gjithë frikën ty ta kanë,

ndaj dhe rrugën e ndërrojnë,

nga Shqiponja ty s’ta mban,

është “droni” që mbron.


SHOKU IM

43 vjet patën kaluar,

pa e parë shokun tim,

rastësisht të dy u takuam,

kujtuam vitet plot gëzim.


Shoku im quhet Vasil,

burrë i mirë zemërflori,

jeta rrjedh si një krua,

lum kush di dhe e pi...


38 views1 comment

댓글 1개


Urime z. Bashkim! Vargje plot frymezim dhe permbajtje.


좋아요

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page