top of page

Vajzë e çezmës së Kishës


Refreni i këngës së elbasanasit, Aleks VinitTi ma more zemrën” shkon mjaft përshtat në të gjitha kohërat: “Bubullin në/kafen tonë/mendja ime/tek ty m’shkonë/Ty të rruj si hajmalinë/më paç në qafë moj/zemra ime”.

Vajzë e çezmës së Kishës

(Aleks Vinit)

Nga Fatmir Terziu

Syri im është një album. Veshi im është një kumuri.

Sepse unë jam një piktor i Vjeshtës së parë:

ngjyej buzët e mia në gargarë,

penelin e shtrydh të mos bëj vragë,

e unë jam e s’jam piktor i rallë,

por Ty të pikturoj me mall.

Gishti im është një laps. Pëllëmba ime është një kanavac.

Cila pjesë e ka radhën ditën e sotme, nesër?

ku do të zhytem vallë,

e ndjej xhangën e Kishës,

e loti më bëhet kanal…

… të prita dita-ditës,

e tashmë s’kam as dhe një fjalë.

Numëroj gurët e Kalasë. Gurë i vë zemrës sime

e ti vazhdon të gurgullosh ujë të bekuar

në rininë tonë lakmitare dhe naïve

diku ndalon një tufë e ngutshme në të fluturuar

e nën Rrap hija shkruan vargje intime

asgjë s’qenka për t’u harruar,

asgjë më shumë se disa kujtime.

Bëlbëzoj rrjeshtat e Aleks Vinit. Pëshpëris “Ke çezma e Kishës”

Nata i shkruan natës. Dita i rrëfen ditës,

aty ku emri yt shkruhet me germa ari

unë të dërgoj vetëm psallme ajri…

…edhe kur është vonë…

bubullin n’kafenë tonë…

Elbasan, Gusht-Shtator 2020

57 views0 comments

Комментарии


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page