top of page

URTIA ËSHTË NË DURIM
Të jesh i durueshëm është një forcë karakteri. Për të zbutur shpirtin tuaj, për të nënshtruar egon tuaj, për të heshtur kur keni dëshirë të bërtisni, janë pikat e guximit që gjen brenda vetes sa herë që tregoni durim.


1. Ju vuani kur lindni. Dhe frymën e parë e merr sërish me durim.

2. Ju vuani kur vuani. Dhe ju e dini se koha shëron gjithçka (sidomos shpirtin).

3. Ju vuani kur jeni të dashuruar, duke pritur që minutat të kalojnë shpejt dhe të shihni përsëri të dashurin/dashurën tuaj. Sepse dashuria është durim.

4. Kur e gjeni shpirtin tuaj binjak, edhe ju vuani. Sepse lumturia familjare para së gjithash bazohet në besim, respekt, dashuri dhe shumë durim.

5. Ju vuani kur sillni fëmijët tuaj në botë. Dhe përsëri me shumë dashuri, kujdes dhe durim i rrisni.

6. Ju vuani kur jeni të sëmurë. Sepse durimi është ilaç.

7. Ju vuani, duke pritur për një promovim në shërbim. Sepse të provosh se je i mirë në atë që bën, ka të bëjë me durimin dhe këmbënguljen.

8. Dhe së fundi, duke luftuar me Jetën, kupton se për të qenë fitimtar, duhet vetëm durim. Dhe ata njerëz të mençur janë në të vërtetë njerëz të durueshëm.


Kjo nuk do të thotë që ju duhet të qëndroni në vend, të shtrëngoni dhëmbët dhe të mos bëni asgjë. Do të thotë që ju vetëm duhet të relaksoheni, të besoni në rezultatin e mirë dhe të dini se në fund durimi pushton gjithçka.

7 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page