Uragani letrar, Faslli HalitiU pikelluam , nga vdekja e Faslli Halitit , qe njhet edhe me cilesorin , poeti lushnjar. Shqiperia humbi nje poet te shquar . Faslliu , ishte nje poet dhe prozator produktiv . Ka botuar 20 libra dhe ka merituar disa cmime . Per vepren e Faslliut kane shkruar shume personalitete shqiptare . Une do te shkruaj nga pozitat e bashkeqytetarit dhe si miku familjar i tij . Qysh ne bangat e shkolles , filloi te shkruante poezi dhe nuk ndalej se hedhuri ne leter vargje , qe i buronin , nga thellesia e shpirtit . Mesusit e pikasen si nje talent poetik . Si mesus letersie ne gjimnazin “18 Tetori “ te Lushnjes , ju dha mundesia te zhvillonte talentin si poet , ne rritje .