top of page

Unë emigranti….


Luan Xhuli

Unë emigranti, mbeta si çelës i thyer,

brënda një brave tjetër:

E para, pothuajse më ka harrur

dhe e dyta, më akuzon se unë

i kam prishur qetësinë…

Askush s’më kërkon

dhe askush nuk monton copat e mia të thyera…

Jam një i lirë i burgosur,

nga ikja dhe grindja e një fryme…

Njëra gjysmë,

ka mbetur e ndryshkur nga bodrumi i djeshëm

dhe tjetra,

është ngrënë nga plakja e të pa qënit i plotë…

Mbeta, çelës i thyer

ku çelsa- rregulluesit,

përçmojnë indiferentë rolin e dy copave të thyera…

Askush s’më njeh,

përveç ajrit ku dikur unë,

kisha mbyllur

dëshirat… !

Mars 2020

30 views1 comment

1 Comment


sotir.mimi
sotir.mimi
Mar 05, 2020

XINGOGRAFIA:

Po, ashtu është. Por, mos u ligështo, miku im. Se, mjafton të shkosh në depo dhe të hedhësh një vështrim. Aty do të gjesh një tufë ÇELSANDRYSHKUR nga shpërfillja e ustallarëve./ XINGOGRAFIA.

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page