top of page

U QETH KËTO DITË BARI


Fuat Memelli

U qeth këto ditë bari Me kosën- makinë Babai, i ndjeri E qethte më mirë.


Mbledh një tufëz bar T’i ndiej aromën Jam fshatar Që larg i ndiej erën.


Më deh kjo aromë bari Është parfum i rrallë S’e gjen në asnjë parfumeri Sado të vish vërdallë.


Dhe ju po ta provoni ( Disa e kanë provuar) Mua do më besoni Dhe kini për t’më kujtuar.


Boston, 14 maj 2021

28 views1 comment

1 Comment


fahri dahri
fahri dahri
May 18, 2021

Respekte dhe mirënjohje i nderuar mik. Pak rreshta por flasin shumë. Po na kujtohet era e barit të kositur, era e tokës së pluguar, aroma e grurit gjatë korrjes, aromat e shumta të bujqësisë dhe blegtorisë pranverore. Çdo stinë në vendin tonë na kanë rritur me aromat e tyre. Por këtë poezi e ndjejnë thellë jo vetëm ata të rritur në fshatra, por dhe ata që kanë patur fatin të punojnë si administratorë në sektorër e bujqësisë, blegtorisë, pyjeve, kullotave, bonifikimeve etj.

Përshëndetje dhe urime mik i viteve aktive në strukturat e sistemit të bujqësisë.

Fahri Dahri. Itali, më 18/05/2021-

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page