top of page

U përpoq të hynte në MB në mënyrë të paligjshme duhet të qëndrojë në burgim për 54 javë


Shqiptarja që u përpoq të hynte në MB në mënyrë të paligjshme duhet të qëndrojë në burgim për 54 javëNjë grua që udhëtonte në një makinë të ndaluar nga zyrtarët e Forcave Kufitare në Portin Holyhead, dorëzoi një kartë identiteti greke dhe patentë shoferi. Duke besuar se dokumentet ishin false, oficerët sfiduan Ina Bufin, e cila këmbënguli se ato ishin origjinale. Por, kur u pyet për të thënë të vërtetën, Bufi pranoi se ajo ishte një qytetare shqiptare pa të drejtë hyrje në Britani. Ajo pranoi se dokumentet ishin false, u deklarua fajtor për posedimin e tyre dhe u paraqit para Gjykatës së Kurorës në Caernarfon për dënim të mërkurën.

22-vjeçarja, pa asnjë adresë fikse, ishte në një automjet të drejtuar nga Robert Marsland, një irlandez, në korrik të vitit të kaluar dhe ishte një nga pesë shqiptarët të ulur në vendet e pasme.

Richard Edvard, duke u ndjekur penalisht, tha që Bufi ishte arrestuar dhe më vonë u akuzua për posedim të dokumenteve false. Kur u paraqit para një gjykatësi në shtator, ajo tha se ajo ishte një viktimë e skllavërisë moderne dhe po trafikohej në Britani. Hetimet e mëpasshme kishin vërtetuar se nuk ishte kështu dhe Bufi kishte pranuar veprat penale ditën e gjykimit muajin e kaluar.

Këshilltari i mbrojtjes Seamran Sidhu i tha gjykatës se Bufi ishte një infermiere e kualifikuar në Shqipëri dhe kishte planifikuar të studionte për një diplomë master.

"Ajo e di se një dënim i menjëhershëm i kujdestarisë është i pashmangshëm," tha ajo.

"Ajo ka paraqitur një kërkesë për azil në këtë vend, por e di se dëbimi do të pasojë."

Duke burgosur Bufi për 54 javë për secilën akuzë, gjykatësi Timothy Petts tha: "Me anë të lutjes tuaj ju keni pranuar fajin tuaj. Vetëm një dënim i menjëhershëm me burg mund të shqiptohet për një vepër të tillë edhe për dikë të moshës tuaj dhe pa dënime të mëparshme."

Gjykatësi gjithashtu urdhëroi që dokumentet e rreme të konfiskohen dhe shkatërrohen.

Marsland gjithashtu ishte për shkak se ishte dënuar nga ana e tij në vepër, por nuk u paraqit në gjykatë. Gjykata dëgjoi se trageti i tij nga Irlanda ishte vonuar nga moti i pafavorshëm në Detin Irlandez.

12 views0 comments

Comentários


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page