top of page

Testet PCR mund të mos jenë më falas nga 31 Marsi
Testet falas për Covid dhe pagesat e izolimit prej 500 £ duke përfunduar

Ministrat dhe shefat e shëndetësisë po takohen këtë javë me një strategji të re 'të jetosh me Covid' që do të shpallet javën e ardhshme


Fundi i testeve falas për Covid dhe pagesave prej 500 £ për t'u izoluar në shtëpi për njerëzit me të ardhura të ulëta duket se do të shpallet brenda disa ditësh. Ministrat dhe shefat e shëndetësisë thuhet se do të takohen këtë javë, me një strategji të re "të jetosh me Covid" që do të shpallet nga Downing Street të hënën.

Kjo potencialisht do të kufizonte disponueshmërinë e testeve të rrjedhës anësore dhe do të anulonte këshillat për njerëzit asimptomatikë që të testojnë rregullisht përpara se të largohen nga shtëpia.

Departamenti për Shëndetësinë të martën këmbënguli se nuk ishte marrë asnjë vendim, por tha se planet u publikuan fillimisht nëntorin e kaluar, në planin e qeverisë për vjeshtë dhe dimër, për t'i dhënë fund ofrimit "universal" të testeve të rrjedhës anësore. Qeveria aktualisht po shpërndan 90 milionë flukse anësore teste në javë. Numri i testeve PCR ka rënë nga më shumë se dy milionë në ditë në fillim të janarit në rreth 780,000 në ditë. Shifrat nga Zyra për Statistikat Kombëtare zbuluan sot se numri i përgjithshëm i vdekjeve, përfshirë ato që përfshijnë Covid, ishte më shumë se nëntë për qind nën mesataren në javën e parë të shkurtit. Nga 1,242 vdekjet që përfshinin Covid në Angli dhe Uells, totali ishte një e gjashta e numrit të regjistruar në të njëjtën javë të një viti më parë, kur ishin 7,320.

Sipas raporteve, qëllimi i qeverisë tani është të zvogëlojë faturën vjetore prej 15 miliardë paund për pagesat e testimit dhe izolimit në rreth 1.3 miliardë paund. Më shumë se dy miliardë teste të rrjedhës anësore janë shpërndarë gjatë pandemisë. Plani i qeverisë është që individët dhe bizneset të paguajnë për analizat, megjithëse të moshuarit mund të vazhdojnë të kualifikohen për teste falas.

Testet PCR mund të mos jenë më falas, përveç spitaleve dhe shtëpive të kujdesit, nga 31 marsi. Përdorimi i testeve të rrjedhës anësore në ditët e pesta dhe të gjashtë pas një testi pozitiv, për të lejuar përfundimin e izolimit, mund të hiqet.

Kërkesa ligjore për t'u izoluar u prezantua në shtator 2020 për personat që rezultuan pozitivë dhe për kontakte të ngushta. Mosrespektimi i rregullave ishte një vepër penale, me gjoba që fillonin nga 1000 £. Javën e kaluar Boris Johnson njoftoi të gjitha rregulloret për Covid, përfshirë kërkesën për izolim pas testimit pozitiv, do të përfundonin më 24 shkurt nëse kushtet lejojnë - një muaj më herët se sa ishte planifikuar.

9 views0 comments

Opmerkingen


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page