top of page

Sipas kësaj gjuhe të shlirtë


Sipas kësaj gjuhe të shlirtë

Nga Fatmir Terziu


Ndodhem në botën e saksive të mbushura me lule natyre,

dora kalon mbi trupin delikat,

fligmën e tyre,

mbi cipal,

zbres ditën që ikën si minë me sahat,

me gazetat që lexohen në ekran

prej internetit të dobët me ndalesa,

sa herë që harroj atë që do të thoja, madje edhe atë që flas

fshihet nga kujtesa.


A nuk është për të qeshur kur sheh para syve

se si u jepen lule të shkulura nga kopshtet

vrasësve të tyre?


Të gjitha lulet janë të vrara atje si në errësirë

edhe në saksi, sipas kësaj gjuhe të shlirtë,

çfarë prisnit nga ky lexim i pështirë,

i trishtë,

çdo gjuhë është me të vërtetë një lamtumirë

çdo gjuhë është një dëshpërim i shumëfishtë.


Unë hesht para saksive si një auditor në mes të provimit

hulumtoja diçka që harrova t'ua them për lulet

ndoshta ishte prej dhimbjes dhe turpit,

në zemrën time u hap një pus i errët sa s'thuhet:

mbushim saksitë me plehun prej llumit

e vetëm t'u ngrejmë muskujt luleve duhet.


E në fund sajojmë një përgjigje nga vetë saksitë

fajin e kanë lulet, sipas kësaj gjuhe të shlirtë:

Pse bëhen më të bukura nga dita në ditë?


2022-2023

19 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page