top of page

Shtator: Rregullat e reja të imigracionit
Rregullat e reja të imigracionit, të vendosura në Parlament 17 korrik, konfirmojnë se nga shtatori 2023 personave me status të paravendosur sipas Skemës së Vendbanimeve të BE-së (EUSS) do t'u zgjatet automatikisht statusi me 2 vjet përpara se të skadojë nëse nuk janë vendosur. statusi. Procesi do të automatizohet nga Home Office dhe do të pasqyrohet në statusin dixhital të personit. Ata do të njoftohen drejtpërdrejt për zgjatjen. Kjo do të sigurojë që askush të mos humbasë statusin e tij të imigracionit nëse nuk aplikon për të kaluar nga statusi i paravendosur në statusin e vendosur.

Home Office synon gjithashtu të ndërmarrë hapa për të kthyer automatikisht sa më shumë mbajtës të statusit të paravendosur që është e mundur në statusin e vendosur pasi të kenë të drejtë për të, pa pasur nevojë të bëjnë një aplikim. Gjatë vitit 2024, kontrollet e automatizuara të statusit të paracaktuar do të vendosin qëndrimin e tyre të vazhdueshëm në MB. Do të ekzistojnë masa mbrojtëse për të siguruar që statusi i vendosur nuk është dhënë gabimisht.

Më shumë se 2 vjet nga afati i aplikimit për EUSS, 30 qershor 2021 për ata që banojnë në Mbretërinë e Bashkuar deri në fund të periudhës së tranzicionit më 31 dhjetor 2020, një sërë masash të paraqitura para Parlamentit do të sigurojnë gjithashtu që Home Office të sigurojë integritetin e EUSS, duke e mbrojtur atë nga mashtrimi dhe abuzimi. Ato përfshijnë ndryshime në mënyrën e shqyrtimit të arsyeve të arsyeshme për aplikime të vonuara në skemë. Ne po mbyllim gjithashtu 2 rrugë kalimtare të përkohshme, të dyja janë jashtë angazhimeve të Marrëveshjes së Tërheqjes së Mbretërisë së Bashkuar.

Lord Murray, Nënsekretari Parlamentar i Shtetit për Migracionin dhe Kufijtë, tha: Zgjatja automatike e statusit të paravendosur siguron që shumë qytetarë të tjerë të BE-së, ZEE-së dhe zviceranëve dhe anëtarët e familjeve të tyre në MB mund të vazhdojnë të japin një kontribut jashtëzakonisht të çmuar për shoqërinë britanike pa frikë se do të humbasin statusin e tyre të imigracionit thjesht duke dështuar të aplikojnë për statusin e vendosur. .

Masat që kemi shpallur do të na mundësojnë gjithashtu që të vazhdojmë të trajtojmë me forcë aplikimet e rreme EUSS, duke liruar burime për aplikantët legjitimë të vonuar dhe mbajtësit e statusit, dhe duke ofruar për publikun në Mbretërinë e Bashkuar.

Që nga 31 marsi 2023, rreth 5.6 milionë evropianë dhe anëtarët e familjeve të tyre kishin siguruar të drejtat e tyre në MB përmes EUSS jashtëzakonisht të suksesshëm, me rreth 2.1 milionë persona me status të paravendosur dhe rreth 3.5 milionë me status të vendosur.

6 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page