top of page

Shkëlzen Berisha kërkon rigjykimin për romanin dhe filmin “War Dogs”


Shkëlzen Berisha kërkon rigjykimin për romanin dhe filmin “War Dogs”


Avokati Jason Zoladz i tha trupit gjykues me tre gjyqtarë se deklaratat për Berishën në librin "Qentë e luftës" të Guy Lawson në vitin 2015 ishin të pavërteta


Gazetarja Kayla Goggin e “Courthouse News Service shkruan se “Një avokat për djalin ish-presidentit shqiptar kërkoi një panel të 11-të të Qarkut të enjten për të rigjallëruar padinë e tij për shpifje kundër autorit dhe botuesit të një libri pas tij dhe filmit të vitit 2016 "Qentë e luftës", duke pretenduar se ata e akuzuan rrejshëm atë për një mashtrues që merrej me marrëveshje korruptive të armëve. Duke argumentuar në emër të Shkëlzen Berishës, djalit të ish Presidentit dhe ish- Kryeministrit Sali Berisha, avokati Jason Zoladz i tha trupit gjykues me tre gjyqtarë se deklaratat për Berishën në librin "Qentë e luftës" të Guy Lawson në vitin 2015 ishin të pavërteta.

Avokati Zoladz sipas gazetares në fjalë mësohet se ka deklaruar se “Lawson falsifikoi provat e përfshirjes së Berishës me [kontraktorin e mbrojtjes] AEY Inc., duke prezantuar keq provancat e pretendimeve të tij, pyeti një koleg nëse mund të gënjejë për prova të përfshirjes së Berishës dhe shpiku fjalë për fjalë detaje të një renditje të korruptuar të natës vonë në mes të Berishës dhe Sh.B.A. zyrtarët qeveritarë, përfshirë detajet imagjinare deri në ngjyrën e makinave që ata drejtuan dhe përmbajtjen e targave të tyre”.

Ai libër - i cili u botua nga Simon & Schuster dhe u bë baza për filmin e vitit 2016 me të njëjtin emër duke u interpretuar nga Jonah Hill dhe Miles Teller - tregon tregimin e Efraim Diveroli, David Packouz, dhe Alexander Podrizki, banorë në Florida dhe miq të fëmijërisë që u bënë tregtarët ndërkombëtarë të armëve.

Berisha ka paditur Lawson, Diveroli, Padrizki, Packouz, Simon & Schuster dhe Incarcerated Entertainment në gjykatën federale në Florida në vitin 2017 duke kërkuar 60 milion dollarë në dëme të kompensimit dhe një urdhër që detyronte botuesin të hiqte gjuhën e supozuar shpifëse nga libri.

Është e paqartë se kur gjykata do të nxjerrë aktvendim në këtë rast. Dokumentet e privilegjuara kishin të bënin me rishikimin ligjor të publikimit të librit të Laëson nga Simon & Schuster.

40 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page