top of page

Shëndeti i jetës publike dhe vetë demokracisë varet nga shkëmbimi i lirë i ideve dhe besimeve.


Një profesor i Oksfordit pajiset me roje të sigurisë pasi ajo mori kërcënime nga aktivistë trans që urrejnë pikëpamjet e saj për seksin dhe gjininë. Aktorët u bëjnë thirrje aktorëve të tjerë të denoncojnë dhe në mënyrë efektive listën e zezë Laurence Fox pasi ai kritikoi tepricat e kulturës së zgjuar.

Një universitet në Mbretërinë e Bashkuar punëson monitoruesit e bisedave për të dëgjuar dhe qortuar 'mikroagresionet raciale'. Dhe kjo është gjithçka vetëm në ditët e fundit. Kushdo që mohon se ka një krizë të lirisë së fjalës gënjen veten e tyre. Kultura e intolerancës po rritet. Duhet të rezistohet. Në vitin 2020, le të qëndrojmë në të drejtën për të menduar, thënë, shkruar dhe cicëruar lirisht. Për të drejtën e mosmarrëveshjeve nga ortodoksitë e vjetra dhe të reja dhe për të shprehur bindjet tona hapur, sado jopopullore ato të jenë. Shëndeti i jetës publike dhe vetë demokracisë varet nga shkëmbimi i lirë i ideve dhe besimeve.

21 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page