top of page

SFIDËPandeli Koçi

SFIDË


Mes një trafiku të çmendur një plak i paplakur pedalon mbi biçikletë, por më besoni, nuk është i lajthitur.

Përbuz vdekjen dhe ka frikë nga jeta e fjetur. Një aksident vdekjeprurës është për të një dhuratë nga një rrotë mbi rrota. Një aksident uloklënës është për të – një mallkim.

Një plak i krisur pedalon mbi biçikletë, po nuk guxon ta kthej kokën as majtas as djathtas me u kënaq duke parë trotuarëve bukurinë e njomështinë e vajzave të reja.

Një plak sportiv pedalon mbi biçikletë dhe as do t’ia dijë që zonja vdekje qëndron pas tij në zgarë buzagaz.

Një plak skelet fluturon me biçikletë, por askush nuk e vëren mespërmes brumbujve të makinave. Është fantazma e së ardhmes.

9.12.2019


#Pandeli #Koçi

19 views1 comment

댓글 1개


sotir.mimi
sotir.mimi
2020년 1월 06일

Sotir Athanasi,

Lexoj këtë tregim në vargje dhe meditimi mbi 'të vjen i natyrshëm

për të na dhënë kënaqësinë e të moshuarit që ecën me biçikletë.

Një fabul tejet joshëse. Urime miku im i rinisë Sazan Goliku!

S.Athanasi


좋아요

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page