top of page

Rini e përjetshme


Fitim Haxhiraj

Rini e përjetshme

(Gëzuar ditëlindjen miku im Fitim Haxhiraj!)

Fatmir Terziu

Ende të shoh mbrëmjeve

buzë Longomares

teksa bën ecjen e përditshme.

Në ecje të “karantinuar”

zgjon kujtimet e kohës së racionuar.

Në zgrip të ditës

Ti dhe Deti udhëtoni memorjeve thellë:

Ai me legjendat e kripura,

Ti me këngët në buzë të Kaninës,

e bashkë gjerbni kafenë,

mbi librat e Vivrës…

… në prag të kësaj dite gotat zgjojnë vitet

me ritmet koreografike.

Londër: 06 maj 2020

65 views1 comment

1 Comment


Odise Çaçi: Ta gezoni ditelindjen o Njeri i Perendise. Je me fat se prane kini nje Hyjneshe qe u ndricon rrugen Pac rini te perjetshme.

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page