Reminishencë për jetën


Reminishencë për jetën

(rrëfim)


Nga Përparim Hysi


Shkak i këtij rrëfimi (çdo gjë do e tregoj në ligjëratë të drejtë), u bë një mik i vjetër që, në "youtub" më kish dërguar një këngë ruse me titull:" ja ljublu tebja zhizn" që shqip (aq sa di unë rusoharruari) do të thotë:" Unë të dua ty,jetë!" Messazhi i bukur dhe i bardhë, kur rrotull vjen "gogoli covid" i aq formave dhe mutacioneve që,për të thënë të vërtetën,ka vrarë dhe vazhdon të vrasë mijëra njerëz në mbarë globin.

* * *

Natyrshëm që kam të drejtën që të futem në hullitë e reminishencave për jetë, se, dalëngadalë po shkoj tetëdhjetë vjeç.Duke parë atë që m