top of page

QENDRËS KOMBËTARE TË LIBRIT DHE LEXIMIT


QENDRËS KOMBËTARE TË LIBRIT DHE LEXIMIT i drejtova pyetjet e mëposhtme, poshtë një citati të publikuar prej tyre, të Rilke, poet gjerman: “Më mirë nga citatet sporadike, që publikoni herë pas here, nuk është më logjike të organizohet më mirë Mendimi në Shqipëri, te paktën sot në Mijëvjeçarin e Tretë? Ju, që jeni qendër e madhe kulture në Shqipëri, çfarë opinioni keni për atë tragjedinë e madhe që, HISTORIKISHT, në Shqipëri nuk ekziston as ideja se çfarë është Rilindja Shpirtërore, që ndryshoi fatin e njeriut në Perëndim? Si është e mundur të shikojë një ditë të bardhë shoqëria shqiptare pa mendimin e organizuar në themel?”

10 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page