PSE SHET MEND PËR SHQIPËRINË?!!!.


TI QË JETON NË AMERIKËN TËNDE, PSE SHET MEND PËR SHQIPËRINË?!!!....


NGA KRISTO ZHARKALLIU


Kam afro një vit e gjysmë-qëkurse filloi epidemia e tmerrëshme të Covid 19 që nuk kam marrë mundimin të shkruaj diçka (shumë rrallë kam hapur kompjuterin) duke qënë i vetëdijëshëm se nuk kam shumë gjëra të shkruaj,( dhe kujt t’ja them dhe kush do të më dëgjojë?) Ndoshta mosha ka ndikuar në këtë drejtim-por kryesorja ishte se askush më nuk na e vë veshin. Shqiptarët që jetojnë (akoma) në trojet e tyre janë të zotë të fjalës dine vetë hallet e tyre dhe përpiqen t’i zgjidhin. Këto tridhjetë vjet “demokraci” ku shumë shqiptarë u a mbathën kmëmbëve për të gjetur “lumturinë” në vendet e tjera,u shfaqën dhe ata që po na shesin mënd nga larg duke share e akuzuar vendlindjen e tyre thua se në vendet ku kanë shkuar kanë gjetur lumturinë mirëqënien dhe, kryesorja “drejtësinë” absolute. Disa prej tyre flasin dhe shkruajnë thua se ata i dine të gjitha kurse ata që kanë mbetur në Shqipëri janë syleshë, vagabondë dhe kusarë…dhe drogaxhinj që, sipas tyre nuk gjenden në vendet e tjera kësi maskarallëqe…Disa here kam shkrojtur për komentuesit e shumtë anonimë të emigracionit që nuk i lënë kusur pa i ngarkuar Shqipërisë…Na qënka ka