top of page

Pse ka gjithnjë ide model tek „Gusto 272 Italian“


Pse ka gjithnjë ide model tek „Gusto 272 Italian“


E arsyeshmja e biznesit


Diku në shënimet e hedhura me raste, thuajse në raste kur vetvetja prezanton vetveten, idealin dhe konceptin e jetës dhe përkushtimit ndaj biznesit, Flora Kolaveri Osmani shkruan se është më mirë të jesh ajo që je, natyralja, realja, vetvetja dhe jo një kopje e tjetërsuar. Kjo e bën pikërisht këtë zonjë të nderuar, këtë biznesmene dhe familjare të suksesshme që të jetë një nga pikat më të ndjeshme e më të arsyeshme në përkushtimin familjar, atë ndaj biznesit, respektit të Tjetrit, pikërisht klientit.

Pak javë më parë në mjediset e restorantit të saj, festa mori përmasa të tjera. Ishte një festivitet i ndjeshëm, mbyllja e vitit që bashkoi tërë të angazhuarit, stafin, drejtuesit, punonjësit, specialistët, profesionistët dhe të Tjerët e njërës prej kompanive më të suksesshme në Britaninë e Madhe që drejtohet nga biznesmeni i mirrënjohur, Aqif Neli. Kompania në fjalë, që mbetet prioritet dhe respekt i angazhimit dhe profesionalizmit, pra kompania që drejtohet nga z Neli, kompania „A N Construction Solution Limited“ në fundvit gjeti atë që pikëtakon modelin e respektit, profesionalizmit, interesit reciprok, por mbi të gjitha atë që bashkon shqiptarët në një pikë të rëndëishme falë dy profesionistëve të mirëintegruar.

Themi kështu pasi si në rastin e parë, ashtu dhe në të dytin, kemi atë që në sistemin më të përparuar të biznesit britanik në vite funskionon preambula „Ndërsa ekipet dhe departamentet krijojnë lidhje, individët natyrisht i besojnë njëri-tjetrit më shumë. Kjo jo vetëm që është e mirë për produktivitetin e ekipit, por rrit moralin në të gjithë komunitetin. Pa besim, ekipet nuk do të punojnë së bashku dhe nëse ekipet nuk mund të bashkëpunojnë, atëherë inovacioni thjesht nuk do të ndodhë.“

Ndërsa grupet e aftësive të njerëzve bëhen gjithnjë e më të specializuara, bashkëpunimi si praktikë bëhet më i rëndësishëm se kurrë. Por çfarë do të thotë saktësisht? Çfarë është bashkëpunimi? Edhe pse "bashkëpunimi" është bërë paksa një fjalë kyçe e korporatës, kjo nuk do të thotë se është një klishe boshe. Përkundrazi, bashkëpunimi në vendin e punës është ajo që e bën punën ekipore të suksesshme. Është vërtet kaq e thjeshtë.

Bashkëpunimi është kur një grup njerëzish mblidhen së bashku dhe kontribuojnë me ekspertizën e tyre në dobi të një objektivi, projekti, ose misioni të përbashkët. Në rastet e tjera, të njohra të artit e të funskionit mediatik, është një fotograf që punon me një stilist për të krijuar një imazh të kopertinës, ose një departament teknologjie që mblidhet rregullisht me ekipin e marketingut për të përmbushur qëllimet tremujore. Me fjalë të tjera, bashkëpunimi është procesi i punës në grup. Por është gjithashtu një aftësi e mësuar. Sa mirë bashkëpunoni me të tjerët do të ndikojë shumë në rezultatin e projektit në grup.

Pavarësisht se kompania juaj bashkëpunon, ajo e bën këtë gjatë gjithë kohës, vazhdimisht (madje edhe tani). Në fakt, bashkëpunimi është aq i rrënjosur në mënyrën se si njerëzit punojnë në ditët e sotme, saqë rrallëherë e vërejmë edhe kur e bëjmë atë. Thënë kështu, ia vlen të bëhet një hap prapa për të vlerësuar se si ju dhe njerëzit tuaj bashkëpunojnë. Pse? Sepse kompanitë që bashkëpunojnë mirë ka të ngjarë të jenë më të suksesshme financiarisht, më të harmonizuara nga ana kulturore dhe të kenë shkallë më të lartë angazhimi. Le të hedhim një vështrim në shtatë arsyet pse bashkëpunimi është i rëndësishëm dhe pse restoranti shqiptar „Gusto 272 Italian“ që drejtohet nga biznesmenja shqipare, Flora Osmani, ka vlerat dhe rezultatet e veta. Është një përkushtim dhe një efekt i mirëmendduar i kësaj biznesmeneje, ë gjithnjë kërkon të afrojë sa më shumë mundësi lehtësuese për klientët e restorantit të saj në Preston Road.


Ide të respektuaraDuke biseduar me drejtuesen e përkushtuar të këtij restoranti, mësojmë se është përsëri ajo kohë e vitit që do të thotë se ajo dhe stafi që drejton ka disa ide të shkëlqyera për restorantin! Është gjithnjë parësore, puna me njerëz të njohur, të rinj nga fusha të ndryshme të biznesit që hap gjithashtu kanale të tjera suksesi, që përndryshe do të mbeteshin të mbyllura. Biznesmenja Osmani, duke folur me ekipin dhe stafin e saj të punës pranon se „Gjetja e mënyrave të reja për të komunikuar dhe shkëmbyer vlerat është jashtëzakonisht e rëndësishme për suksesin e çdo biznesi, prandaj bashkëpunimi duhet të përdoret sa herë që është e mundur për të krijuar lidhje midis departamenteve.“

Për të, krijimi i një vendi pune më koheziv dhe të hapur përfiton të gjithë, sepse, sipas Flora Osmanit, "mbajtja e komunikimit të rregullt dhe të drejtpërdrejtë me anëtarët e ekipit, ju ndihmon të fitoni njohuri të vlefshme për operacionet e secilit departament dhe të jeni në gjendje t'i zgjidhni problemet shpejt". Për më tepër, i afron të gjithë pak më pranë njëri-tjetrit dhe përmirëson misionin e përgjithshëm të biznesit tuaj.

Shumë mjete bashkëpunimi, si një intranet për shembull, e bëjnë këtë. Ato janë krijuar për të hapur në thelb biznesin në mënyrë që të gjitha fushat të mund të komunikojnë me njëra-tjetrën dhe të mbajnë shënime mbi atë që ekipet e tjera po punojnë përmes përditësimeve të rëndësishme të bashkëpunimit, si të thuash.

Krishtlindja ishtenjë kohë për festa të gëzueshme dhe për të shijuar kohën me të dashurit tuaj, na thotë Flora Osmani, dhe sigurisht që nuk ka dyshim se është një nga festimet më të pritur bashkë me natën e vitit të ri. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të dilni nga shtëpia juaj dhe me siguri do të shihni një sërë dekorimesh shumëngjyrëshe në të gjithë lagjen. Krishtlindjet mund të jenë një kohë jashtëzakonisht fitimprurëse për bizneset, veçanërisht restorantet, por për „Gusto 272 Italian“ që drejtohet nga biznesmenja shqipare, Flora Osmani, është dhe një sy ndaj komunitetit shqiptar, e pse jo dhe ndaj komunitetve të tjera, që kanë respektuar dhe respektojnë gjatë një viti të tërë punën dhe profesionalizmin e „Gusto 272 Italian“ na shpjegon, Flora Osmani,. Njerëzit janë në kërkim të vendeve të mahnitshme ku mund të rrinë me familjen e tyre dhe të kalojnë një kohë të mirë. Kjo është gjithashtu koha e përsosur për të lënë shenjën e mirë si restorant dhe për të çimentuar vendin e restornatit në komunitetin tonë. Megjithatë, kjo është dhe shpirtmirësia dhe humanizmi që duhet më së shumti në këtë kohë festive në avantazhin e përbashkët, ndaj dhe përzgjedhja e restorantit të saj i përkiti shansit të kompnisë së lartpërmendur dhe dhjetra e dhjetra grupeve dhe bizneseve të tjera.


Konkluzion


Le të kthehemi tek kryesorja, pikërisht tek ajo që e thamë në krye, atë që citon Flora Osmani, për të qenë vetvetja. Vetvetja është sikurse ajo që njohet si puna e pavarur. Puna e pavarur ka avantazhet e saj. „Ne mund të përqendrohemi tërësisht në një projekt pa pasur nevojë të faktorizojmë se sa kohë do të humbasim nëse shpërqendrohemi, ose si të grindemi një ekip së bashku në kohë për të përmbushur një afat të shkurtër. Nëse detyra në fjalë kërkon pavarësi, atëherë, me çdo kusht, shkojmë për të.“ – konkludon Osmani.

Por për shumë lloje projektesh, si konkluzion del se bashkëpunimi është thjesht më efikas. Kur projekti është tej festivitetit, tej angazhimit dhe ushqimit të përcaktuar, pra që shkon në një mbrëmje analitike, ne duhet të jemi në gjendje t'i pranojmë vetes se do të kemi nevojë për ndihmë, shton ajo. Duhet të jetë një përpjekje në grup. Dhe këtu vjen bashkëpunimi. Ai na ndihmon të ndajmë një ngarkesë të madhe pune, të gjejmë zgjidhje krijuese për problemet e vështira dhe të mbështjellim kokën rreth pamjes së madhe.

Një biznesmene që e bën bashkëpunimin një pjesë të madhe të kulturës së saj, është e detyruar të normalizojë këtë stil të punës, duke krijuar kështu një vend pune më efikas (dhe më tërheqës). Më tutje Flora Osmani, zonja e vendosur në rritjen e emrit të restorantit dhe biznesit të saj na sqaron se „Ushqimi i mirë është çelësi për një përvojë të këndshme restoranti, dhe nëse ai ushqim është me temë pushimi, kjo e bën atë edhe më të mirë. Artikujt e menusë me temën e festave janë ide efektive të marketingut të saj.

Të gjithë ne kemi recetat tona të bëra vetë që na janë për zemër. Krijimi i një menuje që ndihmon për të mahnitur këtë ndjenjë do të përmirësojë përvojën e klientëve tuaj. Njerëzit duan të kenë ushqim që u kujton festimet e tyre, dhe ne e bëjmë me profesionalizëm dhe kënaqësi, përfundon drejtuesja e „Gusto 272 Italian“.

39 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page