top of page

Pronari i „Arya Food Centre“ ju uron Gëzuar muajin e madhërishëm të Ramazanit


Pronari i „Arya Food Centre“ ju uron Gëzuar muajin e madhërishëm të RamazanitSalman Şiringül pronari i suprmarketit „Arya Food Centre“ ju uron të gjithë shqiptarëve dhe klientëve të tij Gëzuar muajin e madhërishëm të Ramazanit. Ai është një mik i shqiptarëve dhe një vëlla i respektueshëm për të gjithë.me një kulturë të gjerë dhe një përkushtim fantastik ai i shërben të gjithë klientëve të vetë. Kështu edhe ju duhet të mësoni pak nga historia e këtij Njeriu fisnik!

Nga shumë mësime të fuqishme të nxjerra nga rezultatet dhe sukseset e bizneseve, ajo që mësohet nga goja e të riut biznesmen Salman Şiringül, është një arsye më shumë për frymëzim, inspirim dhe për krijimin e mundësive të tilla që të jep BM. Ai është ideatori, krijuese dhe transmetuesi i një biznesi të tillë të fuqishëm dhe në një zonë si Gravesend. „Arya Food Centre“ është tashmë i vetmi supermarket konkurues në atë zonë.

„Arya Food Centre“ u vendos si një pasardhës i mjedisit ushqimor më të ri në atë zonë dhe sikurse dihet për mënyrat kërkuese të pronarit të këtij supermarketi të gjitha sihin në drejtim të një vizioni ideal të shërbimit ndaj klientëve. Ai ndjehet i sigurt se supermarkete të tilla që po shkelin mjedise të tilla të pashfrytëzuara më parë janë një modë sepse nuk mund të ofrojnë një nivel të krahasueshëm shërbimi. Dikur gjatë shtrirjes së supermarketeve me emër, kjo gjë dukej absurde. Tashmë „Arya Food Centre“ është një die, një vepër dhe një realitet të cilin përditë e më shumë Salman Şiringül e bënë realitet.

Salman Şiringül treon se ideatori dhe frymëzuesi i këtij investimi është daja i tij Mahmudi, që ka kthyer supermarketin e tij në Kilburn në një qendër të madhe konkuruese për të gjithë, dhe për shqiptarët natyrshëm.

Supermarketet e tilla janë ndërtuar rreth një plani të futur në atë kohë, ku hyni në dyqan në seksionin e produkteve, udhëtoni nëpër korridoret e mallrave të paketuara dhe përfundoni mbledhjen e artikujve në raftet e qumështit dhe vezëve. Në kohër atë tjera, një dyqan ushqimor ishte krejtësisht ndryshe. Siç shpjegon një postim magjepsës në blog për "Blerjet ushqimore në vitet 1920", në vend që të ecje nëpër korridor dhe të zgjidhte produktet për veten e tij, "Në fillim të viteve 1920, klienti iu afrua banakut, bëri një kërkesë dhe nëpunësi zgjodhi mallin për blerësi. Pjesa më e madhe e mallit mbahej pas banakut.” Në fakt, klienti rrallë, nëse ndonjëherë ka trajtuar ndonjë produkt derisa të ishte në komoditetin e shtëpisë së tij

Që nga ngritja e internetit, njerëzit kanë menduar për mundësinë e dërgesave të drejtuara nga interneti, por është interesante që modeli i shpërndarjes së ushqimeve është një ide e vjetër që funksionoi jashtëzakonisht mirë brenda një modeli të caktuar. Lehtësuesi kryesor i teknologjisë për dërgimin në sende ushqimore ishte telefoni. Kur konkurrenca doli nga mishërimi i hershëm i supermarketit modern, Salman Şiringül, u mbështet në marrëdhëniet e tyre dhe shërbimin ndaj klientit si pika kyçe të diferencimit. Siç e dimë sot, çmimet më të ulëta përfundimisht fituan mbi prekjen dhe komoditetin personal.

Megjithëse shitësi ushqimor i qytetit humbi në supermarketin e shkallëzuar, i ngulitur në modelin e vjetër është një koncept interesant që ia vlen të eksplorohet. Ushqimoret, si një model i përqendruar në shërbimin ndaj klientit, i jepte një shkallë të lartë besimit vetë shitësit ushqimor (atëherë ata ishin kryesisht burra). Parimi i shërbimit ndaj klientit përfshinte punën e kuratorit. Ishte përgjegjësi e shitësit të ushqimit të zgjidhte produktet që kontrollonin nevojat e përditshme të klientit të tij. Kur një klient telefononte për një porosi, pyetja do të ishte për "bukë, djathë, sode, një kanaçe me fasule dhe letër higjienike" në lidhje me gjeneriken.

Kalimi në një përvojë të blerjeve ushqimore që i fuqizoi klientët të ecnin nëpër korridor dhe të zgjidhnin produktet e tyre nuk do të kishte qenë aq i thjeshtë pa shfaqjen e njëkohshme të supermarketit tashmë në ngritje e sipër edhe në Gravesend nga biznesmeni me ide dhe frymëzim Salman Şiringül, që ashtu sikurse daja i tij është mik dhe vëlla me shqiptarët.

14 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page