PRINCESHA E METAFORËS

Timo Mërkuri

Nga Timo Mërkuri


Sado e çuditëshme që është, sa herë lexoj poezitë e Peso Pem’za mua më kujtohet gjyshja ime. Realisht gjyshja ime s’ka asnjë qasje me këtë poete as si periudhë jete, sepse gjyshja ime ka vdekur në vitet ’70, kur Peso (besoj) ka qënë fëmijë as në mënyrë jetese, sepse gjyshja ime ishte hierëndë dhe në rininë e saj mbante nagantin në brez ndërsa Peso paraqitet në shkrime e foto (se unë nuk e njoh fare) një tip çapkëneje, që me siguri do ti ngrinte kacabujtë gjys