top of page

Por kjo nuk është koha për të lënë gjërat të rrëshqasin


Matt Hancock

Jam i kënaqur t'ju them se ne kemi arritur objektivin tonë për të ofruar vaksinën Covid për banorët në çdo shtëpi të kujdesit të pranueshëm në Angli. Gjithmonë kemi thënë se do të bëjmë gjithçka që mundemi për të mbrojtur më të prekshmit nga kjo sëmundje. Kështu që unë dua të falënderoj çdo person të vetëm që na ka ndihmuar për të arritur këtë moment të rëndësishëm dhe të gjithë ata që po punojnë kaq shumë për shpërndarjen e vaksinave në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar.

Në total tani kemi vaksinuar 9.2 milion njerëz duke përfshirë 931,204 njerëz vetëm këtë fundjavë - kjo është 1 në 60 të rritur në Mbretërinë e Bashkuar në vetëm dy ditë. Kjo arritje ishte e mundur sepse ne filluam të punojmë që nga fillimi i kësaj pandemie me një përpjekje të paparë kombëtare:

Për zhvillimin: ne kemi siguruar që provat klinike mund të fillojnë sa më herët që të jetë e mundur duke siguruar fonde vitale mbi investimin tonë afatgjatë në vaksinat e reja.

Për furnizimin: ne investuam herët dhe në rrezik pa politikë për keqardhje, e cila na lejoi të siguronim aksesin në mbi 400 milion doza për MB.


Për prodhimin: ne nuk e filluam këtë pandemi me një aftësi të madhe të prodhimit të vaksinave, kështu që ne po ndërtojmë një të drejtë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar - me prodhimin e vaksinave që po zhvillohet në Oksford, Staffordshire, Teesside, Wrexham dhe Livingstone.

Për shpërndarjen: ne vendosëm me shpejtësi mbi 1,400 vende vaksinimi dhe vendosëm një forcë punëtore të fuqishme vaksinimi 80,000, me mbështetje të paçmuar nga forcat tona të armatosura për të hedhur vaksinën sa më shpejt të jetë e mundur.

Kështu që Fatmir, çdo ditë po mbrojmë më shumë njerëz dhe po e afrojmë veten një hap më afër jetës normale.

Por kjo nuk është koha për të lënë gjërat të rrëshqasin, kështu që ju lutemi vazhdoni të na ndihmoni ta marrim nën kontroll këtë virus nga: Qëndrimi në shtëpi, Mbrojtja e NHS dhe Ruajtja e Jetës.

Juaji sinqerisht,

Matt Hancock

Sekretari i Shëndetësisë

15 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page