top of page

Policia “mbron”Është gjithmonë e rrezikshme për liritë e njerëzve. Çdo ditë të vrarë. Toka e dhunuar nga ndërhyrjet absurde. Forcat e policisë janë ushtri e përhershme mes njerëzve, që nuk mbajnë absolutisht asnjë përgjegjësi. Detyra është për të mbrojtur vetëm palën e tretë - qeverinë. Presidenti gjithashtu nuk është përfaqësues i popullit - nuk është i zgjedhur - kështu që mund të mos veprojë si komandant i përgjithshëm. Disa gjëra nuk ndryshojnë kurrë.

Policia e vendosur mes nesh më së shumti është armiku ynē. Ajo nuk ndjen besnikëri ndaj “Komandantit të Përgjithshëm” dhe kësisoj jo besnikëri ndaj popullit, vetëm ndaj Qeverisë.

Besnikëria shkon ndaj republikës përfaqësuese de jure, që është zëvendësuar nga një kleptokraci statiste okupuese, antikushtetuese.

Një polici e përbërë nga qytetarë të lirë është e ndarë nga të gjithë tiranët. Ndërsa “policia e shtetit” mbështet krimet pa viktima, vjedhje pa u ndëshkuar, zvogëlimin e të drejtave të individit, pezullimin e të gjitha akteve të tjera në kundërshtim me ligjet. Është gjithmonë e rrezikshme për liritë e njerëzve që të ketë një polici të tillë, mbi të cilën ata nuk kanë asnjë kontroll. Askush nuk ka fuqi. Shkopinjtë e tyre dhe çdo mjet tjetër i tmerrshëm, janë si e drejta e njeriut, që në lindje.

Është mirë të dini se ekzistojnë njerëz të tjerë të civilizuar. Ata, p.sh., kanë një respekt të lartë për diskutimin, mendimet e ndryshme, shprehjen e hapur, vlerat e lindura, kulturat e ndryshme, etj, por kjo është vetëm për njerëzit që pajtohen me ‘ta.

A nuk është qesharake se si qeveritarët duhet të përdorin jo-fakte më të paprovueshme ose të shtrembëruara për të larguar vëmendjen. Çfarë do të thotë "më shumë njerëz vriten me armët e tyre" Më shumë se çfarë? Nuk e di. Çdo ditë vriten në këtë vend, nga policia pra.

Ata pretendojnë se nuk ka armë = paqe. Më duket se kujtoj se nuk kishte armë jo shumë kohë më parë, dhe lufta bëhej me shpata dhe shigjeta. Dhe para shpatave, shkopinjve dhe gurëve. Në çfarë bote fantazi jetojnë ata të mendojnë se armët janë ato që bëjnë luftën. Stilolapsat nuk janë përgjegjës për fjalët e shkruara gabim. Armët nuk janë fajtore për vrasje apo luftë.

Përpjekja e liberalëve ose konservatorëve për t'i mbrojtur njerëzit nga vetja me ndonjë gjë tjetër përveç një edukimi të duhur është një ideal arrogant. Është koha të ndalojmë së përdoruri qeverinë për të ndihmuar njerëzit - nëse doni t'i ndihmoni ata, ndihmojini vetë nëse ju lejojnë. Liria për të zgjedhur -- kjo është Liria; ndalon ndërtimet abuzive, dhunumin e tokës, dhe miratimin e ligjeve për masat për të kontrolluar njeriun dhe sjelljen e tij - por gjithmonë dështon (siç është qëllimi i vërtetë i Establishmentit).14 views0 comments

Commentaires


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page