top of page

Poezia „Drejt Përjetësisë!“ një homazh për Nënën!


Poezia „Drejt Përjetësisë!“ një homazh për Nënën!


Doc. Odise Çaçi


Poezia „Drejt Përjetësisë!“ është një homazh për Nënën! Një poezi, simbolikisht e përkushtuar Nënës, hyjneshës së të gjitha kohrave.

Ajo iku e buzëqeshur në shtratin e saj të bekuar” - na thotë poeti Fatmir Terziu.

Shpirti i saj iku në qiell, në pafundësi, nga ku ajo na shikon nëpërmjet shpirtit të saj të dlirë, ai shpirt 20 vatësh, që noton në galaktikën e pafund.

„Iku Nëna… iku“, na thotë poeti…, pra deri sa ka ikje, ka dhe një kthim…, dhe floku i saj “ndriti bardhësive”. Trupi i saj vegoi në kaltërsinë qiellore, ku ëndrrat fluturojnë mes kaltërsive. Ajo bekoi me puthjet yjet e fotografive…, dhe të gjithë lotët i përshkkruajnë të hidhura, por poeti ynë, lotët e nënës i kthen në trëndafila, vërtet një paraqitje dinjitoze për ikjen e një Nëne, që ndrin si Aferditë.

Dhe „Nëna iku…iku“, duke lënë pas “uratat që janë perla drejt përjetësisë”, ashtu siç ishte gjithmonë e buzëqeshur. Një krijim për Nënën, që të mahnit me forcën dhe mesazhin që përcjell: Nëna është Ajo që sjell jetën dhe e le atë pas me një vazhdimësi.

Pra, Poezia „Drejt Përjetësisë!“ një homazh për Nënën, është dhe një krijim i veçantë artistik, me një pathos të veçantë, që të ngelet në kujtesë: „Iku Nëna! Po ku vajti Nëna? Në yllësi, aty ku shkojnë të gjithë ata, që Zoti i mban pranë, në përjetësi. Faleminderit profesor Fatmir Terziu për këtë krijim tipologjik!

Vlorë, më 26 maj 2021

116 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page