top of page

Njeriu që u gjet në fermën e kanabisit Carmarthen ishte kontrabanduar


Njeriu që u gjet në fermën e kanabisit Carmarthen ishte kontrabanduar në Britani të Madhe, mes kamionëve

Policët e vërejtën atë duke u hedhur sipër gardheve të kopshtit. Ai u shfaq "i mërzitur dhe i hutuar" kur u ndal dhe erë të fortë nga kanabisi

Një mashkull shqiptar i gjetur duke vepruar si "kopshtar" në një fermë kanabisi në perëndim të Uellsit kishte mbërritur në Mbretërinë e Bashkuar dy muaj më parë në pjesën e prapme të një kamioni, ka dëgjuar gjykatësi. Elson Gjikolaj është vënë në punë në operacionin Carmarthen për të paguar pjesën tjetër të kalimit të tij në vend.

Gjykata Swownea Crown dëgjoi se 29-vjeçari ndodhet në Britani ilegalisht, por ka të drejtë të kërkojë lejen për të mbetur.

Ian Wright, duke ndjekur penalisht, tha që në mëngjesin e 4 majit të këtij viti oficerët e policisë po bisedonin me banorët që jetonin në Picton Place në Carmarthen kur vëmendja e tyre u tërhoq nga një njeri që kërceu mbi gardhet e kopshtit.

Gjykata dëgjoi që në intervistën e tij Gjikolaj u tha ofertave që ai kishte qenë në adresën e Picton Place për tetë javë, pasi kishte mbërritur në Mbretërinë e Bashkuar nga Shqipëria në pjesën e prapme të një kamioni. Ai tha se nuk kishte qenë në gjendje të paguante bilancin e kostos së udhëtimit për ata që e kishin rregulluar atë, dhe si rezultat kishte rënë dakord të punonte si kopshtar në Carmarthen.

Gjikolaj u tha oficerëve pajisjet tashmë ishin vendosur në shtëpi kur të arrinte atje, dhe detyra e tij ishte thjesht të ujiste bimët.

Z. Wright tha që një telefon celular i sekuestruar nga i pandehuri për arrestimin e tij ende nuk ishte analizuar, dhe gjyqtari që kishte kryesuar një seancë të mëparshme nuk ishte i përgatitur të vonojë dënimet brenda 10 javëve që policia kërkonte të shkarkonte dhe të shqyrtonte përmbajtjen e saj kështu që prokuroria ishte në gjendje të përparonte çdo provë për të kundërshtuar pohimin e të pandehurit për rolin e tij. Gjikolaj, pa vendbanim të caktuar, më parë kishte pranuar fajësinë për prodhimin e kanabisit dhe abstraktimin e energjisë elektrike kur u shfaq në bankën e të akuzuarve përmes videolink-ut për dënime. Një përkthyes shqiptar përktheu procedurat për të. Ai nuk ka dënime të mëparshme.

Huw Bowden, për Gjikolaj, tha se ishte mirëkuptimi i tij se i pandehuri ishte në vend në mënyrë të paligjshme, por kishte të drejtë të kërkonte leje për të apeluar. Ai tha se dëbimi do të ishte automatik nëse klienti i tij do të dënohej me 12 muaj ose më shumë, por largimi nga vendi do të ishte në diskrecionin e Zyrës së Brendshme nëse vendoset një dënim më i shkurtër. Avokati shtoi se i pandehuri kishte një adresë në dispozicion të tij në zonën e Crewe.

35 views0 comments

Comentarios


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page