NJË SHOK NA MORI KY TETORI


Fuat Memelli


( Kushtuar mikut tim, gazetarit e shkrimtarit, Nuri Dragoi, që u nda dje nga jeta prej Covid 19)


Një dhimbje të rëndë plumb Për shokun zemër behari Kështu ndodh kur një mik humb Si Nuriu, përmetari.

Nëpër libra e gazeta Fjalën tha për historinë, Shkroi vetëm të vërteta Dhe kur korbat,ca ditë ia nxinë.

Si kalliri, ish bukëplot, Fjalë pak, e punë shumë Ndaj dhe ne që, e kishim shok Në bash të vendit, shpesh e vumë.

Jo veç Përmetit që e rriti, Jo veç Vjosës plot me valë, Gjithë Shqipërisë i dhembi shpirti Se Nurinë e kishin, djalë.

Boston, 16 tetor, 2020

40 views1 comment