top of page

Një roman me një fabulë të veçantë


Bedri Zyberaj

Ahmet Prençi: Romani - Anja

Një roman me një fabulë të veçantë ku ndërthuren ngjarje dhe botëkuptime filozofike, pothuaj krejt origjinale, të lidhura mes veti sipas rrjedhës shkak-pasojë. Mbresa të jashtëzakonshme të le sidomos portreti shpirtëror i Anjës, njëres nga kryeprotagonistët, prej nga i është dhënë dhe emri romanit, figurë e cila del jasht skemës së deritanishme që ka mbizotëruar në letërsinë shqipe. Ajo ka dëshirë të jetë një grua që shijon momentin dhe të ik në rrugëtimin e saj. Dhe ia del me sukses. Kjo mënyrë e sjelljes, një ,,aventurë" që e nxjerr atë jasht asaj që është klishetike, s'do mend se do të rezultojë me një dramë, por që, në fund, efekti i dramës nuk është shkatërrimtar. Përkundrazi, shndërrohet në një realtet me një të bukur brenda vetes. Me një të bukur që të dridhmëron...47 views0 comments

Kommentare


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page