top of page

Një fitore e lavdishme për demokracinëBrexit është arritja politike më nxitëse e periudhës së pasluftës.


Ndoshta mendimet janë ndryshe. Ndoshta mjaft dhe ata që ishin pakica treguan se Brexit nuk mund të ishte ndryshe. Por… Britania e Madhe e bëri atë. Kundër të gjitha mosmarrëveshjeve. Kundër barbave dhe shpifjeve dhe taktikave të fshehta të një institucioni histerik. Kundër një Parlamenti të Mbetur, i cili ishte i prirur për të ndryshuar atë që u votua nga populli më shumicë. Kundër përpjekjeve më të mira të agjituesve “Remainer” në shtëpi dhe makinës burokratike në Bruksel për të mos lejuar zërin demokratik të dëgjohet.

Përkundër gjithë kësaj, britanikët e bënë atë: siguruan daljen e MB nga BE. Dhe tani, në Ditën e Brexitit, në këtë ditë kur dëshirat Euroskeptike të britanikëve më në fund bëhen realitet, le të themi se të gjithë janë të sinqertë për atë që përfaqëson në fakt Brexit: ajo është arritja politike më domethënëse dhe nxitëse e periudhës së pasluftës.

Ndërsa Britania e Madhe i afrohet orës 11:00, momenti në të cilin Mbretëria e Bashkuar nuk do të jetë më anëtare e BE-së, ka shumë diskutime se çfarë toni duhet të përvetësohet në festimet e Ditës së Brexit. Deputeti i Brexiteer Tory Steve Baker po bën thirrje për "madhështi". Bëni një të qetë, në shtëpi, në mënyrë që të mos shqetësoni “Remainers” e dhimbshëm, sugjeron ai.

Një nga veçoritë e epokës së Brexitit, dhe të epokës bashkëkohore më gjerësisht, është se pjesët shumë të vogla dhe shumë jo përfaqësuese të shoqërisë janë nën kontrollin e narracionit politik dhe moral. Kështu që, ndërsa 17.4 milion milion njerëz, blloku më i madh zgjedhor në historinë britanike, votuan për Brexit dhe u ndalën me votën e tyre për Brexitin përballë fushatës më të jashtëzakonshme të demonizimit që mund të mbahet mend, akoma elitat e Remainer morën për të shkruar historinë e Brexit.

47 views0 comments

Kommentare


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page