top of page

Ngasja e makinave në BE nga 1 Janari 2021
Ata që duan të ngasin makinën në BE dhe Norvegji mund të kenë nevojë për një leje drejtimi ndërkombëtare (IDP) nga 1 janari. Kjo mund të blihet nga Zyra Postare për 5.50 £ dhe vlen për këdo që ka një leje drejtimi letre ose patentë të lëshuar në Gjibraltar, Guernsey, Jersey ose Isle of Man. Këshillohet të kontrolloni me ambasadën e vendit ku do të vozisni. Sidoqoftë, nuk do të keni nevojë për një IDP për të drejtuar makinën kur vizitoni Irlandën - për sa kohë që keni një patentë shoferi në Mbretërinë e Bashkuar.

Britanikëve gjithashtu u është thënë që ata duhet të mbajnë një "karton jeshil" - që është prova e sigurimit të automjetit - kur marrin makinën e tyre në BE, duke përfshirë në Irlandë, nga 1 janari. Këto mund të merren nga ofruesit e sigurimeve deri në gjashtë javë para udhëtimit.

Drejtuesit e mjeteve do të duhet të kenë shumë karta jeshile në këto raste:

Për sigurimin e flotës - një për secilin automjet

Për tërheqjen e një rimorkio ose karvani - një për automjetin tërheqës dhe një për rimorkion ose karvanin

Nëse ata kanë më shumë se një të drejta që mbulojne kohëzgjatjen e udhëtimit të tyre

46 views0 comments

Comentários


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page