NDERIME KUJTIMIT TË NDRITUR TË PROFESOR MURAT GECAJ


Takimi pare: Qatip Mara & Profesor Murat Gecaj


Po mbushet viti që është larguar nga jeta professor Murat Gecaj,por Ai, është larguar vetëm fizikisht ,sepse personaliteti i tij i ndritur me veprimtarinë atdhetare ,veprat e shumta që ka botuar do të jetoi në Pavdekësi.Performanca e tij shëmbullore rrezatonte Dritë,Mirësi e dashuri për Atdheun,shoqërinë,miqësinë , për gjithë shqiptarët kudo që banojnë në Shqipëri, në trevat shqiptare , në gjithë diasporën shqiptare në botë. Profesor Murat Gecaj ishte i veçantë me plot vlera e virtyte. Prezenca e tij e sinqertë në çdo takim jepte shumë shpresë dhe të bënte të kuptoje që ishte i veçantë, i rrallë ,nga i cili do të merrje vetëm mirësi.

Kujtoj me mall dhimbje e mirënjohje mikun e dashur të paharruarin Profesor Murat Gecaj E kisha njohur në largësi duke lexuar shkrimet e tij në gazetën Mësuesi dhe më vonë botimet e veprave publicistike të larmishme që lexoheshin me shumë kënaqësi. Kur isha mësues në gjimnazin “Ismail Qemali” Tiranë po kërkoja informacione për të botuar librin tim të par