top of page

Kompania e Skënder Përpepajt vlerësohet nga Parlamenti Britanik

Updated: Nov 6, 2019


Skënder Përpepaj me ish Ministrin e Punëve të Brendshme David Blunkett

Kompania e Skënder Përpepajt vlerësohet nga Parlamenti Britanik

Dr Fatmir Terziu


Vlerësimi Parlamentar, për departamentin “Ndërtimi dhe Inxhinieria” këtë vit përfshiu dhe përzgjodhi me vota të larta dhe unanime dhe Kompaninë “SA Builders and Contractors Ltd”, që drejtohet nga i mirënjohuri i biznesit të kësaj fushe në komunitetin shqiptar e më gjerë, biznesmeni Skënder Përpepaj. Michael Gove, Shefi Ekzekutiv i Federatës së Ndërtuesve Master, Brian Berry dhe Profesori i Këshillit Inxhinierik, Chris Atkin prezantuan shtatë dokumente të mbushura me përsosmërinë britanike të ndërtimit dhe inxhinierisë, duke i vënë thkeksin edhe arritjeve dhe përsosmërisë së kësaj kompanie.Edicioni 2019/2020 i Departamentit “Ndërtimi dhe Inxhinieria” gjithashtu ofroi një azhurnim mbi projektet vitale të ndërtimit të shtëpive britanike dhe infrastrukturës. Ndërsa ishte ftesa e merituar dhe përzgjedhja kaq e vlerësuar e “SA Builders and Contractors Ltd”, sipas të pranishmëve në këtë festë dhe privilegj parlamentar takimi me ish Ministrin e Brendshëm të Britanisë së Madhe, të mirënjohurin, David Blunkett, i drejtuesit të kompanisë shqiptare, do të përshkruhej me pak fjalë si një vlerësim tjetër meritor.

Midis rreth njëzetë kompanive të vlerësuara, rrjeshtimi i “SA Builders and Contractors Ltd” natyrshëm që përbën një fakt për arritjet e mëdha të Komunitetit Shqiptar, dhe po aq dhe për vlerat që tashmë ka marë emri shqiptar në mjaft fusha britanike. Kjo përzgjedhje u bë edhe pjesë e rishikimit parlamentar.

Rishikimi parlamentar.

Rishikimi parlamentarështë një botim prestigjioz vjetor, duke ndërthurur komentet politike nga gazetarët kryesorë, me një pasqyrë specifike të sektorit nga sekretarët e shtetit, ministrat dhe deputetët. Ajo ofron një udhëzues të domosdoshëm për praktikat më të mira të industrisë, i cili tregon se si udhëheqësit e sektorit janë përgjigjur ndaj sfidave në mjedisin politik dhe ekonomik. Rishikimi ka disa botime, ku secili përqendrohet në një fushë individuale të politikave me qëllimin strategjik të ngritjes së standardeve duke nënvizuar praktikat më të mira.Ai u dërgohet mbi 500,000 drejtuesve kryesorë të biznesit, politikë-bërësve dhe individëve të tjerë të rëndësishëm. Lëshimi i Revizionit shënohet nga një gala vjetore në Pallatin e Westminster, aty ku pikërisht ishte ftuar edhe “SA Builders and Contractors Ltd” e drejtuar nga Skënder Përpepaj.

Në këtë pikë, “SA Builders and Contractors Ltd” drejtuesi dhe përfaqësuesit e kësaj kompanie shqiptare shprehen për “Fjala e Lirë” dhe “Albanian Post” se ishin krenarë që u zgjodhën si “Përfaqësuesi i Praktikës më të Mirë” në edicionin “Ndërtimi dhe Inxhinieria” të Rishikimit Parlamentar.

Kryesuar nga Lord Pickles, ish Sekretari i Komuniteteve nga Partia Konservatore dhe Lord Blunkett, ish Minsitri i Punëve të Brendshme, Rishikimi Parlamentar edhe këtë vit kishte për qëllim të shkëmbejë praktikat më të mira midis politikëbërësve dhe udhëheqësve të biznesit.

Duke kombinuar komentet nga gazetarët për të përcaktuar fitues të çmimeve me mendimin novator nga ekspertët e industrisë, Rishikimi Parlamentar ofroi një përmbledhje gjithëpërfshirëse të vitit të kaluar dhe një model të besueshëm për vitin që vjen.59 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page