Në varrin e motrës Tina


  SOTIRAQ SPIROLLARI (RICHI)

  Në varrin e motrës Tina


  Nga SOTIRAQ SPIROLLARI (RICHI) 

  Si ndjehet Dielli mbi varrin tënd Motër,

  Shpirti jot gatitur nga engjëjt?

  Unë, ti e di, mbushem me zbrazëtinë e një zemre të thyer prej gjumit tënd.

  Me ty flas mes të vdekurve

  ku vetëm mizat grimcojnë heshtjen.

  S’gjej dot asnjë ngushëllim,

  që të jetë i mjaftueshëm

  në këtë zbrazëti ku është vonë të lutesh,

  dhe ngushëllimet kthehen në lot!

  Është vështirë të shpjegoj labirintin e heshtjes ku takohen shpirtrat krahë thyer

  në gjumin me flatra të errëta, 

  e në ajër ecin fantazma të vjetra e s’ka më rëndësi askush.

  Heshtja shurdhuese, lakuriqe

  hidhërimet i bën gur pa sy,

  e vjen si luftë me shpirtin e rrënuar prej gjithë kësaj bote shterpë mermeri e pluhuri,

  që fle nën dritën e hënës si portreti i një gënjeshtre.

  Motër më mungon buzëqeshja jote si mendimi i fundit,

  sa herë kam dhimbje më shfaqet shpirti jot me ndriçim të bardhë.

  S’mundet të mbajë një var i vogël, dashurinë e madhe të një motre.

  Sa herë vij tek ty,

  ti qan e unë qaj, duke mallkuar fatin si e zeza në oqean.

  Për fatin tënd hakmerrem,

  kujtoj dashurinë tënde që buzëqeshje i shtonte botës. 


  #SOTIRAQ #SPIROLLARI (RICHI) 

  255 views

  Shkrimet e fundit