top of page

NË TOKAT E ZHYTURA


DOMENICO MARRAS

Domenico Marras lindi në Uri (SS) më 1 janar 1929, nga një familje e varfër dhe ai vazhdonte rregullisht shkollën fillore. Pasi licenca ka ...

"Unë ju lashë një fëmijë dhe ju gjeta një artist." Shtë me këto fjalë që artistja e madhe sardaneze Maria Lai i drejtohet Antonio Marras në një nga takimet e tyre të rëndësishme


NË TOKAT E ZHYTURA


Diga në Rio Cuga, pavarësisht në është e mundur

përmbyti tepër toka, ishte

një gje e bukur, dhe e mrekullueshme,

sepse uji i çmuar, në masë tepër të madhe

masë e shumtë shiu, shfrytëzohet,

në vend që të shkojë drejt detit,

u shuan etjen njerëzve dhe ndan rrymën

e ujit e duke e bërë më pjellore,

shumicën e Alghero Nurras,

e përmirëson, kështu, shumë jetën.

Por ka dhe anën tjetër të medaljes

se në ato toka të bukura dhe të zhytura

unë kam punuar mijëra dhe shumë ditë aty,

e shumë njerëz të tjerë së bashku me mua,

dhe ndër shekuj, ushtri njerëzish ,

prandaj, nën atë oqean uji,

ka shumë kujtime të mia të dashura,

të cilave nuk mund t'i vizitoj më

dhe të eci me to nëpër vende

që i pashë të lindin dhe të rriten,

përkundazi, ashtu bëj, me kujtimet

e Su Piubere, Banzoso, Cambone

dhe pothuajse të gjitha fushat e Urit

që më panë argat apo bari,

por më parë duhet të pres të jenë ata

që të zhyten e të vijmë tek unë,

xurxull e vdekur së i ftohti.

Përktheu: #Faslli #Haliti

13 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page