Në symbyllje  Në symbyllje


  Poezi nga Vera Istrefaj


  Kur i mbyll sytë

  më hapen portat e shpirtit

  Vallëzueshëm

  vërshojnë ndjesitë,

  kalojnë caqet e mitit

  Mendimet…

  Ah, të shkretat mendime!

  Enden aty-këtu

  në ndërgjegjen time

  Cdo qelizë

  ma mbështjell ëndja

  e indet lulojnë

  plot jetë

  Gulçimin s’e ndal

  zemra djegur në mall

  Qepallat

  nuk guxoj t’i hap

  Zgjimit

  i iki me vrap

  Flatra mori

  ndjesia ime,

  flatra ëndërre

  e trupi

  peshë pende.

  Gjethnajë shpirti

  Gjethnajës së shpirtit

  fëshfërisin mendimet

  Gjethe më gjethe

  peshojnë dhimbjet,

  e me pika vese

  ujis sythe shprese

  Puhizë e pranverës

  freskon shpirtdjegien

  Kohë mbi kohë,

  dhimbje mbi dhimbje

  mbjell fidanë të jetës

  Me rrezet e diellit

  përkëdhel ëndërrat

  Pranverohet shpresa ime

  çdo vit që ik!

  Gjethnajës së shpirtit

  fëshfërisin mendimet,

  në pritje të vjeshtës

  mbi gjethe mundimet

  Me filxhanin e kafesë

  Me këtë filxhan kafeje

  ku rrufis ithtësinë e halleve

  dhe forcën e jetës

  për t’i dhënë jetë shpresës,

  puthem çdo ditë

  Në takim të buzës

  me kafeinën,

  e nis rutinën

  Me tirngëllimën e monedhës

  mbi tavolinë

  i bëj thirrje vetes

  të braktisë mërzinë

  27 views

  Shkrimet e fundit