NË KOHËN E TIJ


  Fatmir Terziu

  NË KOHËN E TIJ

  Fatmir Terziu

  Hallet në familjen tonë

  shkonin gjithmonë nga e para,

  ngadalë

  duke shkelur barin e heshtjes së vetë.

  Ata e lanë emrin

  si rrobat e këputura,

  të lodhura

  dhe të shtrembëruara

  nga arnat e tyre.

  Ata u futën në kujtimin e thukshëm

  të dritës dhe paqes. Prapa

  ata na lanë… halle të tjera

  të padukshme ...

  Le të hedhim një vështrim të gjatë

  në atë drejtim.

  Ata nuk u thyen prej tyre

  edhe hijet i mbetëm Njeriut,

  e kujtimeve të lodhura

  në kohën e frikërave...

  … të mallkuara.

  HIJA

  E kam ndjerë kohët e fundit

  prapa shpinës

  hije e errët.

  Stisje. Cfilitje. Dridhje.

  Jo,

  ajo nuk më ka mua hije.

  Po largohem më shpejt ...

  Frymëmarrja e saj po mbetet pas.

  Jo,

  nuk është në hapat e mia.

  Unë jam duke ikur

  te vargu i ri

  te përkëdhelja e re

  fëmijës i së pakohshmes

  në poezi.

  Zvarritet drejt meje në pakohë

  dhe unë vrapoj pa u larguar nga ajo.

  44 views

  Shkrimet e fundit