top of page

Në Çajup ku bota hapet


Kristo Çipa

Për herë të parë shkova ne Çajup atje ku ka lindur vëllai im Lefter Çipa, së bashku me një pjesë të asamblit “ Bejkë e bardhë” dhe shumë grupe të tjera si Zagoria, Lunxhëria, Cfaka Gjirokastër, grupi i Delvinës dhe grupi i Nazif Çelës, Golikut dhe Hysos. Kënduam shumë këngë por edhe këngët e tij “ Tundu bejkë e bardhë tundu” dhe “Këngët e atdheut tim” . Aty nga ai shesh ishte marrë majaja e këngëve të Pilurit. Shpresojmë se i ka dëgjuar se fusha e Çajupit dhe lëndina e parajsës besoj se s’kanë ndyshim. Aty në çastet kur kënga dhe gëzimi janë në qafën e qejfit u krijuan edhe këto vargje:

Në Çajup ku bota hapet Kam ardhul me yjet falem

Fushë e bukur si unazë Më je ëndër apo vajzë?!

Vetull hollë e qerpik gjatë Ballin diell faqen kartë

Rreth gushës mbështjell ylberin Shpirtin këngë të Lefterit

Yjet zbresin lajnë syrin Njerzit ngjiten krehin shpirtin

O ti shesh i dashurisë Nëpër zemra lëshon shtizë

Sytë që shkrep bukuria Lunxhëria , Zagoria

Në të tilla vënde rafsha Si Çajupi dhe Parajsa24 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page