Minishengeni është megatradhti


Skender Kapiti

Minishengeni është megatradhti

Nga Skënder Sadri KAPITI


Ky minishengen që po mbahet në Durrës është një megatradhti e radhës nga politika e Tiranës kundër Kosovës, është një proSerbi dhe antiKosovë e hapur edhe si marrëveshje, është kundër aspiratave shqiptare pro BE, dhe pro të atyre serbe antiBE, por është dhe kundër linjës eurointegruese të politikës së BE-së.

Në kuadrin e takimeve për minishengenin neojugosllav që po mbahet në Tiranë, Durrësin e vizituan binomi antiKosovë Rama-Vuçiç, R-V.

Ky binom antishqiptar ka protagonistë të saj dy bashkeideatorët edhe të idesë famëkeqe neogarashaniniane, neoandriq e neoqosiq kundër shqiptarëve për coptimin dhe ndarjen e Kosovës, ka Presidentin serb Aleksandër Vuçiç dhe kryeministrin shqiptar Edi Rama.