MARTOHET ME NATËN


Nga Kristo Çipa “Mjeshtër i Madh”

MARTOHET ME NATËN

(Baladë)Vesë e hollë bie

Lan mendimet koha

Botë dashurie

Ftohej si lehona


Në brigje të dritës

Ku nata verbohet

Zemrat e dëshirës

Zunë e dashurohen


Djali lidh mëngjezet

Me lakun e syrit

Vajza gjithë rezet

I bën lëmsh tek gjiri


Mjegullën këmishë

E bën djalë pasioni

Vajza ngjyros sytë

Në ujrat e Jonit


Kur bashkë takohen

Dielli shkon e fshihet

Bota kuqëlohet

Vezë e pashkës ngjyhet


Livadhet dhe sheshet

Si dyshek i ngrohtë

Yjet që vet dehen

Jastëk nën kokë


Si kokër qershie

Ardhmëria duket

Tragjedia fshihet

Pajës në sënduqe

…………. ……………

Nëpër kreshmën e ringjalljes

Agjëron Prilli

Gjithë shënjtorët përreth paqes

Zgjojnë Krishtin

Margariti nën vesë

Pret Kalinën

Sikur do t’i marrë rrufesë

Vetëtimën

Shtegu fill e përcëllimë

Vetë nxihet

<