MARRËDHËNIET E MIA ME VITIN LETRAR DHE JETËSOR 2020


Dr. Bardhyl Maliqi
Viti 2020 ishte vit plot befasira, me pluset dhe minuset e veta të mëdha. Së pari ne jemi njerëz me jetën tonë personale, por edhe me jetën familjare dhe atë sociale. Në të gjitha këto aspekte kemi pasur evente të vogla e të mëdha. Me gjithë klimën pandemike, djali përfundoi universitetin me rezultate të larta për anglisht-gjermanisht dhe tani ka filluar punë. Vajza lindi edhe një fëmië të dytë, të shëndetshme dhe të këndshme. E madhje, Amelja është 4 vjeç, por të shet e të blen sa herë të dojë. Për atë Sranda është Deti dhe gjyshja Nëna e detit, madje detin e kam lindur unë se thotë baba i detit kur bie fjala, qoftë edhe kur përçartemi në telefon. Dhe bën mirë se tani e kam gati librin poetik “Zërat e detit”, që e merr titullin nga poema që ”Nacional” e ka botuar tashmë.

Pandemisë deri