top of page

Macja e egër


Macja e egër

Macen e egër te lisi në Ovël

E mora për kunadhe dhe e vrava.

Nuk kisha vrarë më parë askënd

Dhe shkunda jelet e xhaketës

Nga tymi.Macja e egër e vrarë

Më kërkoi lejë të flinte. Unë e

Vura në kunjë të pesë maleve rreth

E rrotull që ta përkundnin. Gabimi

Kishte vrarë një qytetar të urtë të

Pyllit kur ranë predhat me breshëri

Si dimër. Xhaxhai ma mori

Çiften e futi në këllëf dhe ma tha

Po e ngremë të dy me vete

Krimin. Macja na ndiqte pas

E dalë si zog i vogël nga tyta e

Çiftes dhe na tregonte rrugën.

O sy që përtej Krorëzës i

Mbylli në perëndim dielli.

15 views0 comments

Commenti


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page