top of page

Më pret në dritare

Updated: Jul 12, 2022


Më pret në dritare

Nga Fatmir Terziu


Ti numëron yjet

unë rrëkëllej të disatën me fund

më pret dhe i lutesh Zotit

mos jam përhumbur gjëkund,

mos jam ngrirë nga të ftohtit,

e unë, unë,

numëroj rruzat e gradacionit

si një varkë e përmbytur në një lumë.


Jam i tejçuar brenda qelqit,

dhe hesht,

nga brenda i flas me heshtje dreqit,

ti më pret,

derdh lotë,

dy jastëkë janë lagur e terren vetë,

gjumi është i kotë.


Në botën vizive të gotës,

shoh drithma, pasqyrime, shpirtra,

nga pjesa e ndryshkur e botës,

mësyjnë mise, topmodele, shtriga,

e ti?

E ti, ia ke ngrirë sytë orës,

lutesh mos ndodh e liga.


Ti s'je me mua,

unë s'jam me ty,

unë bërbëllis me lëngun të dua,

ti e miraton kushedi.

E gjitha është në një gotë

që më vlon në sy?

Apo e gjithë kjo është një lojë

e pashkruar për ne të dy?


Dhe zgjohem nga loti yt

e ndjej është mëngjes i vërtetë

një kohë e pikturuar tek sytë

ngre dolli me rrëketë.


Të dy jemi zgjuar

dhe kërkojmë të shkojmë përtej ëndrrës,

ti si një aktore e skenarit të pashkruar,

unë si produkt i lëndës!

E skena duket e përsosur fare,

ti nuk i lëviz sytë askund,

ende i mban në dritare

pret,

të mbaroj atje larg gotën time me fund.

10 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page