top of page

LULEBORË


LULEBORË

(Fëmijëve të komunitetit Shqiptar në Mbretërinë e Bashkuar të Britanisë së Madhe)


Mos më thoni miqtë e mi se u lodhe,

as që u mërzitët me vargun e tillë,

është shumë pak për këto lulebore,

që dritë ardhmërie prodhojnë në sy!


Mua poezinë m'a ndjejnë këto lulebore,

më zgjojnë muzën, dhe nderin e burrit

më thonë që rron gjuha e Kombit prore,

më thonë jemi shqiponja në palë t'flamurit!


Si zjarri i eshkës që furtuna nuk e fik,

këto janë flakadanë hapësirës së qiellit,

ca qyqarë që qyqërojnë me zërin e lig,

s’i thajnë luleboret, s’i ndalin rrezet e diellit!


Mos më thoni ndale vargun o poet,

se u lodhëm çdo vit me këto poezi,

jo s’e ndaloj dot vargun tim për besë,

fjalët bëhen luleborë, vargu bardhësi!

36 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page