top of page

Londër: zhvillohet takimi virtual për sensusin 2021

Sikurse ishte pralajmëruar dhe njoftuar më parë nga iniciatori i këtij takimi Lavdrim Krashi, këto ditë u zhvillua takimi Virtual me tematikën „Regjistrimi i popullsisë 2021 dhe Komuniteti Shqiptar“. Data e mërkurë, 16 dhjetor 2020, mblodhi në këtë takim Shkëlqesinë e tij, Ambasadorin e Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Shqipërisë në MB, Qirjako Qirko, nga Ambasada e Kosovës zotin Imer Berisha, Hermonda Kalludra nga shoqata shqiptare „Shpresa Programme“;

Programi HK, Remzije Duli nga „Rinia Shqiptare e Kosovës kundër Dhunës“ (KAYAV); Eva Alushaj, Pronare e Biznesit Privat EA, Brikena Muharremi BM Shoqata e Avokatëve Shqiptarë Britanikë, Harshil Shah nga Regjistrimi i Popullsisë 2021, ONS, Claire Hill, ONS; Neil Toënsend, ONS; Rexhep Bajraktari nga Komuniteti Mysliman Shqiptar dhe Qendra Kulturore, Mbretëria e Bashkuar, Lavdrim Krashi nga shoqata „Ardhmëria“ dhe „Këshilli Shqiptar i Paqes – MB“. Ndërkohë në këtë takim virtual kërkuan falje për pamundësi: Zamira Ruspi (Albanian Union Mother Tereza) Arben Manaj (Top Chanel TV), Fatmir Terziu (Albanian Post), Përparim Rama (Profesionistë Shqiptarë të Mbretërisë së Bashkuar), Mursel Rexhepi (Readingi, Berkshire), Edison Lami (Fondacioni Shqiptar Etnik Midlands (MEAF) ), Talat Pllana (Faik Konica), Nora Abdullahu dhe Beqir Shillova (Këshilli Kosovar i Britanisë së Madhe).

Gjatë këtij takimi mësohet se Arsyeja e takimit ishte: Të ndihmojë Zyrën për Statistikat Kombëtare (ONS) për të kontaktuar të gjithë anëtarët e Komunitetit Shqipfolës në Angli dhe Uells në mënyrë që ata të plotësojnë regjistrimin e vitit 2021.

Mesazhet kryesore që janë përcjellur gjatë këtij takimi ishin sipas pjesëmarrësve:

• Me plotësimin e regjistrimit është më shumë një rast informimi në krahasim me bindësin

• Mesazhet kryesore që do të funksiononin për komunitetin - ne do të jemi në gjendje të identifikojmë si shqiptarë etnikë dhe nuk do të grupohemi së bashku si "Evropian"

• Mesazhimi për organizatat - njohja e numrit të shqiptarëve në të vërtetë në Angli dhe Uells do të jetë në gjendje të mbështesë aplikimet e ardhshme të fondeve për organizatën tuaj.

Shënime të përgjithshme

• Kishte një konsensus të përgjithshëm për rëndësinë e Regjistrimit - marrja e rezultateve

Komuniteti Shqipfolës i numëruar si duhet në Angli dhe Uells është shumë i rëndësishëm për të avokuar për shërbimet, provizionet dhe fondet për komunitetin.

• Kishte një depërtim të madh se sa të komplikuara mund të jenë disa nga pyetjet në lidhje me identitetin kombëtar dhe etninë, dhe kjo duhet të adresohet dhe shpjegohet plotësisht kur bëni angazhim me komunitetin.

• Regjistrimi i popullsisë 2021 ekziston aftësia për të identifikuar vetë siç dëshironi dhe ONS do ta shtyjë këtë sa më shumë që të jetë e mundur.

Më tej thuhet nga ky takim se rruga përpara dhe përmbledhja:

• Të gjithë ofruan mbështetje për ta bërë këtë një sukses.

• Ne, si komunitet, biem dakord të zhvillojmë një fushatë për të siguruar regjistrimin e të gjithë anëtarëve.

• Ne do të përqendrojmë përpjekjet tona për të maksimizuar shanset e regjistrimit të mbushur.

• Kolegët e ONS do të punojnë me ne për të mbështetur

Më poshtë është një Plan i shkurtër i Veprimit. Do të rishikohet, pasurohet, azhurnohet dhe qarkullohet në mënyrë periodike.

Përgjegjësia e veprimit do të jetë që të identifikohen pengesat me të cilat përballen njerëzit, d.m.th. gjuha, teknologjia, pyetjet e identitetit kombëtar, mungesa e besimit institucional etj. Të gjitha në fund të shkurtit 2021

Gjithashtu për më tej është përcaktuar: Planifikoni dhe mbani sesione informacioni me përdoruesit e shërbimeve të organizatave përkatëse Të gjitha Planifikoni deri në 15 Mars Mbajeni pas 21 Mars 2021

Trajnoni stafin dhe vullnetarët, krijoni punëtorë / këshilltarë mbështetës të regjistrimit; krijoni kampionë të regjistrimit Të gjitha Fundi i Shkurtit 2021

Shkrepni një video në gjuhën shqipe duke shpjeguar se çfarë është regjistrimi dhe si ta plotësoni atë në fund të shkurtit 2021

Përgatitni një udhëzues të thjeshtë se si plotësohet formulari në Të Gjitha Fundin Shkurt 2021

Ndani informacionin e regjistrimit të gjerë në mediat sociale Të gjithë pas 21 Mars 2021

Ndani informacionin e regjistrimit të ri në faqet e internetit Të gjithë pas 21 Mars 2021

Synimi: Zhvilloni një Strategji të Komunikimit për komunikim të drejtpërdrejtë deri në fund të Shkurtit 2021 dhe shpërndajeni atë gjerësisht. Të gjithë të kontribuojnë është mesazhi përmbyllës.

39 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page