top of page

Lojë dashurie


Lojë dashurie

Nga Fatmir Terziu


Petale luledelesh mbushin retinën

livadh i gjerë me pamje të malluar

ti po i shkul e u kërkon ndihmën

të kuptosh sytë e mi të turbulluar.


Fjalë të padëgjuara, takime të humbura,

livadhi i përmbytur thellë nga lotët

lojën ti po e ndiqje. Petalet e këputura

vezullonin në një botë të ftohët.


Ata e ndriçuan livadhin si diell.

Shenjat e errëta ishin fshirë.

Dhe mendova se ti zbrite si qiell,

dhe yjet ranë në petalet e shtrirë.


Vesa në livadh shkëlqeu si një kristal

unë pëshpërita lehtë mbi ato petale

nesër do të jem vetë një pikë e bardhë

ti një yll i rallë nën atë blu të madhe.


Nga të dy do të marë aromë livadhi

bletët do të na kërkojnë nëpër lule

Toka do të na kërkoj tek retë dhe bari

ne do të jemi vetëm një pikë e kuqe.


English :Love game

By Fatmir Terziu


Daisy petals fill the retina

wide meadow with a longing look

you are rooting for them and asking for their help

to understand my clouded eyes.


Unheard words, missed meetings,

Meadow was deeply flooded with tears

you were watching the game. Split petals

twinkling in a cold world.


They lit up the meadow like the sun.

The dark marks were erased.

And I thought you came down like heaven,

and the stars fell on the outstretched petals.


The dew on the lake shone like a crystal

I whispered softly over those petals clue

tomorrow I will be a white dot myself

you a rare star under that big blue.


From both of them you will get meadow aroma

the bees will look for us in the flowers

The earth will seek us in the clouds and the grass

we'll just be a red dot forevers.

15 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page