top of page

LISI MË LATËS


Nga Mentor Serjani


Latësi ,një vend i qetë,me bukuri virgjërore,

Me livadhe, lule e bar të shtruar,

Nga Zoti bërë me dorë mjeshtërore,

Lisi më Latës, një lis i vetmuar.


Lisi më Latës madhështor qëndron,

Latësi plot freski e i lakmuar,

Në zangonjtë e vegjël duhan i bukur lulëzon,

I ëmbël, i fortë, shumë i kërkuar.


Zangonjtë ngjajnë si lata¹), të latuara,

Nga sëpata e lehtë e gdhëndësit plot merak,

Vetë gdhëndësi Natyrë e ka zbukuruar,

Bashkë me lisin ,si fëmijë binjak.


Latësi,mademi i dërrasave të gurta,

Çatitë e shtëpive të fshatit mbulonin,

Qerastetë me dru lisi, të forta, të sigurta,

Edhe pse dërrasat nga pesha u rëndonin.


Me dërrasa mbulonim dhe kasollet e dhive,

Fshati plot pemë frutore dhe drurë,

Me pllaka shtruar edhe oborret e shtëpive,

Me pasuri që s'i shterojnë kurrë!


¹)Lata-dru i gdhendur për ndërtim (i latuar).

23 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page