top of page

Le ta luftojmë këtë virus…


Le ta luftojmë këtë virus…

… dhe të vazhdojmë të bëjmë pyetje të mëdha se ku po shkon shoqëria.


F. Terziu


Shumica dërrmuese e njerëzve janë në përputhje me bllokimet. Disa po e bëjnë këtë për fat të mirë, të tjerët befasisht. Por të gjithë po bëjnë atë që pritet prej tyre në këtë kohë të jashtëzakonshme. Kjo sepse ne nuk jemi krijesa egoiste, të cilat hahen vetëm si qenër me qen, aq shumë nga mediat, që na përshkruajnë si të tillë. Njerëzit e dinë rëndësinë e solidaritetit shoqëror.

Sidoqoftë, zhurma në rritje për konformizmin intelektual, gjithashtu - veçanërisht për modën moderne për mendimin apokaliptik dhe idenë se gjithçka që bën shoqëria jonë si përgjigje ndaj Covid-19 është e saktë - është një çështje krejtësisht tjetër.

Konformizimi i masave emergjente është një gjë; konform ideologjive që nuk i ndani është diçka tjetër plotësisht ndryshe. Ne po e mbyllim jetën tonë të përditshme - me siguri nuk kemi pse të mbyllim trurin tonë?

Le ta luftojmë këtë virus dhe të vazhdojmë të bëjmë pyetje të mëdha se ku po shkon shoqëria.

36 views1 comment

1 則留言


FJALA E LIRE FREE SPEECH
FJALA E LIRE FREE SPEECH
2020年3月27日

Perparim Hysi: MIKU IM! 

Pena juaj nuk shkruan revan dhe di t'i vëjë pikat mbi i. Në gjykimin tim, bota e ka humbur drejtpeshimin dhe u gjet e gozhduar,befas, nga një armik që,ngaqë është i padukshëm, është bërë tejet i rrezikshëm dhe kobndjellës. Amerika, shteti më i fuqishëm në botë,po e përjeton me lemeri këtë Pandemi dhe, po kështu,shtete të tjera të fuqishme mend po pësojnë humbje jetësh njerëzish të moshave të ndryshme.

Gjithë ajo aradhë MJEKËSH e Mikrobiologë famos ( ka prej tyre nobelistë), mend ngrejnë duarët përpjetë. Natyrshëm, ka një kolaps në ekonomi dhe, për rrjedhojë, pasojat janë dramatike.

Duke ju uroj për penën me vlerë, ju uroj t'ju  ruajë  ZOTI ,familjarisht.

Virtualisht, përqafimet lejohen dhe unë këtë…

按讚

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page