Laiko Vima


  Andrea Zarballa


  Plazmi i një luleje të radhë

  (Një stinë e vonuar poetike për poetin Andrea Zarballa)


  Nga Fatmir Terziu  Tremijë vjet,

  e ngurosura e zogut shumëngjyrësh të Butrintit,

  një kalendar akull i ftohtë si stridhe,

  kavardiset i mpirë, një Glob,

  maja e artit një korije,

  më jep forcë kjo hapësirë, më ngroh,

  edhe pse më ysht me një midhje. 

  Në fletën e ngrohur nga poezia,

  dergjet plazmi i një luleje të radhë,

  bukë e zhguftë e lëmuar,

  mbishtresë e ëmbël me mjaltë,

  dhe pret malluar

  ringjalljen e harruar. 

  Ajri ecën duke thithur vargje

  Në Llazat ajri ecën duke thithur vargje,

  e pas çdo thithjeje

  rilind një fjalë,

  aty ka vetëm etje,

  dhe etja mbin për vargje të radha,

  që s’janë thjesht gjetje,

  por ‘made’ nga Andrea Zarballa. 


  Laiko Vima


  Aty ka krahë që fluturojnë netëve,

  pos fjalëve që vishen sqimtë,

  e njëjta energji që ndizet stinëve,

  pranë pemëve motake,

  poezia një stivë e seleksionuar,

  në vargun e lirë.

  Avlëmendi i fjalës,

  është mëqiku i vargjeve të buzëqeshjes,

  tiktaku i radhës,

  i ëndërrave të shqepura,

  buzë Jonit, përrallës,

  ku një ‘djalë’

  i përqafon kufinjtë e legjendave:

  “çekiçi do të shkundte përsëri kudhrën në kovaçanat

  e braktisura...”


  #terziu #poezi #fatmir #zarballa #andrea

  28 views

  Shkrimet e fundit