top of page

KUR ZEMRA KRIJON ZEMRËN 


Vullnet Mato


Zemra e dashuruar e botës së femrës

krijon një zemër tjetër brenda në trup

dhe ndjen trokitjen e re të zemrës,

Trok-truk!...Trok-truk!...Trok- truk!...

Jeta e saj krijon thelbin, një tjetër jete, 

që filloi të trupëzohet si kokërr frut,

duke ndjerë të rrahin dy dallgë në dete,

Trok-truk!...Trok-truk!...Trok- truk!...

Gëzimi i saj arrin deri në majat kulmore,

ku shpirti këndon me volumin në fund.

sapo në trup tingëllon e arta kambanore,

Trok-truk!...Trok-truk!...Trok- truk!...

Nëna ndriçon natën me sytë e qeshur.

mjedisin e sheh të lulëzuar gjithkund.

Hapat i hedh me ritmin e ri të zemrës,

Trok-truk!...Trok-truk!...Trok- truk!...

Gjaku i bëhet nektar nëpër vëna,

të ushqej ëmbëlsisht zemrën e butë,

që rritet çdo çast nga rrahjet e veta,

Trok-truk!...Trok-truk!...Trok- truk!...

O njerëz, hapni udhën me përnderim!

Kalon shtatzëna me dy jetë në trup!

Sjell për ne, zëra gazmor me gjallërim,

sjell ardhmërinë e bukur gjithkund!...

Nëntë muaj, nëna me durimin kulmor,

përkund krijesën që noton te placenta.

Teksa ai rritet në shtratin e qiellit ujor

kërkon dalje, duke gjuajtur me shkelma.

Vjen dhe çasti kur me britmat e lindjes

të katër muret përqark, i tund me hare.

Pastaj bebja ndez dy yjet e tij në qiell

dhe thërret “Uaaa! Uaaa!” gjer në re.

Thotë: “Uaaa” u solla pranverë te shpirti,

ndaj më falni kohën tuaj ta kem për vete.

Diellin e dua të perëndoj dhe të lindi

aq herë sa unë fle e zgjohem me etje.

Nëna i përgjërohet, përditë e përnatë,

zemrën e saj, bën shtrat të zemrës së tij,

që bebja të arrijë degët e lisit të lartë,

për të zgjatur degën fisnore në përjetësi...

16 views0 comments

Kommentare


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page