top of page

Kur shfaqet Grupi i Mbështetjes së Territorit të Policisë MetropolitaneNë London Road, një nga rrugët më të zhurmshme e më të populluara të të gjitha ditëve, dhe të këtyre me Covid 19 rallë mund të shohësh furgonë të tillë policie. Por shfaqja e tij në ditë të tilla shkon përtej kureshtjes.

Një grua tha se kishte parë Grupin e Mbështetjes së Territorit të Policisë Metropolitane (TSG), këtë një njësi e specializuar e oficerëve të policisë me përvojë të përdorur për të trajtuar nivele të larta të dhunës, trazirave dhe aktiviteteve të lidhura me bandat në një mision special për të ndaluar dy persona. Kështu u pa dhe prezenca e këtij grupi policor në kapjen e një personi në kuadër të opericionit në fjalë të grupit.


Grupi i Mbështetjes së Territorit (TSG) është një njësi Operative e Met e Shërbimit Metropolitane të Policisë në Londër (MPS). Në vitin 2012 përbëhej nga 793 oficerë dhe 29 staf ndihmës. Ai specializohet në kontrollimin e rendit publik, ndër të tjerë specialistë policorë. TSG është një njësi e uniformuar e MSHP-së që zëvendësoi të njëjtën mënyrë të diskutueshme Grupi i Patrullave Speciale në 1987. Njësitë e TSG patrullojnë rrugët e Londrës në furgonë policie të shënuar ose "transportues"; duke përdorur shenjën e thirrjes "Uniform". Në përgjithësi, çdo transportues ka një shofer të avancuar (policie), pesë stacione dhe një rreshter. Grupet e Mbështetjes së Territorit shpesh përbëjnë tre transportues, tetëmbëdhjetë stabël, dhe tre rreshter që raportojnë tek një Inspektor. Ata veç e veç patrullojnë grup. Kur vendoset, ajo është nga Salla e Informacionit MPS. Për shkak të natyrës së rendit publik të rolit të tyre, shpesh do të caktohen transportues të shumtë, një situatë e zakonshme është qenia e dehur në kohën e mbylljes së shtëpive publike. Zyrtarët e TSG mund të identifikohen si TSG nga "U" dalluese në numrat e tyre të supeve.

28 views0 comments

Commentaires


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page